Hlavné jedláRecepty

Recept na steak Salisbury

Vyskúšajte v kuchyni opäť niečo nové a pripravte si steak z mletého mäsa s omáčkou, ktorý ocenia všetci mäsožravci.

Ingrediencie

Mäsová zmes:

  • 750 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1 lyžica kečupu
  • 2 lyžičky horčice
  • 4 kvapky worcestrovej omáčky
  • 1 kocka hovädzieho bujónu, rozdrvená
  • Soľ a korenie
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja

Omáčka:

  • 1 celá cibuľa, rozpolená a nakrájaná
  • 2 šálky hovädzieho vývaru, v prípade potreby viac na zriedenie
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžička ochucovacej omáčky
  • 4 kvapky worcesteru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu, nepovinné
  • Soľ a korenie

Postup

  1. Na mäsovú zmes: Zmiešajte mleté hovädzie mäso, strúhanku, kečup, horčicu, worcestrovú omáčku, vývar a trochu soli a korenia. Miešame, kým sa všetko nespojí. Vytvarujte 4 až 6 oválnych placiek.
  2. Placky opečte na panvici s maslom a olejom na stredne silnom ohni z oboch strán, až kým nebudú v strede ružové. Vyberte ich z panvice a vylejte prebytočný tuk.
  3. Na omáčku: Znížte teplotu na strednú a pridajte cibuľu nakrájanú na plátky. Premiešajte a niekoľko minút varte, kým nezíska zlatohnedú farbu a trochu nezmäkne.
  4. Pridajte hovädzí vývar, kečup, omáčku na dochutenie, ak ju používate, a worcester. Potom zmiešajte kukuričný škrob s trochou hovädzieho vývaru a pridajte do omáčky. Premiešajte a varte do zredukovania.
  5. V prípade potreby pridajte soľ a korenie a na zriedenie ešte vývar. Potom vráťte placky do omáčky. Prelejte ich omáčkou a nechajte pár minút povariť a zohriať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang