Strukovinový šalát s feta syrom

24 hodín naloženú strukovinu vo vode prelejeme do hrnca a necháme zovrieť.

Nakrájame šalotku.

Do strukoviny pridáme 2 bobkové listy a pár semienok koriandru. Varíme, až pokiaľ strukovina nezmäkne.

Nadrobno nakrájame strúčik cesnaku.

Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme do sklovita nakrájanú šalotku s cesnakom a pridáme 1 PL práškového cukru. Dolejeme portské víno, červené víno, balzamikový ocot a necháme 5 – 6 minút redukovať.

Mrkvu nastrúhame na jemné plátky. Nakrájame papriku a pór.

Do strukoviny dolejeme vodu.

Pór, papriku a mrkvu nadrobno nakrájame.

Na panvicu pridáme ešte balzamikový ocot a nakrájanú zeleninu. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme olivový olej.

Strukovinu zalejeme trochou vody.

V rukách nalámeme feta syr, ktorý budeme pridávať do šalátu až na koniec.

Zeleninu dochutíme práškovým kari.

Strukovinu cez sitko scedíme a vyberieme bobkové listy.

Strukovinu pridáme na panvicu k zelenine a varíme asi 3 – 4 minúty. Dochutíme morskou soľou, práškovým cukrom, kari korením a primiešame s feta syrom.

Servírujeme. Strukovinový šalát s feta syrom ozdobíme celým petržlenom a polejeme olivovým olejom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty