Šťuka pečená na rasci – recept

Suroviny

  • 800g očistenej šťuky
  • 100g masla
  • rasca
  • soľ
  • citrón
  • zelená posekaná petržlenová vňať.

Postup

Šťuku najskôr očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Tie osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pekáč vymastíme maslom, uložíme doň porcie šťuky, posypeme rascou a pokvapkáme roztopeným maslom.

Dáme ich do rozohriatej rúry a upečieme do mäkka a zlata, pričom počas pečenia polievame vypečenou šťavou. Šťuku pečenú na rasci podávame poliatu šťavou, obloženú kolieskom citróna a posypanú petržlenovou vňaťou s varenými , prípadne opečenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi zo surovej zeleniny.