Štyri ročné obdobia – recept

Suroviny

  • 100 g varenej šunky
  • 100 g suchej salámy
  • 100 g mäsa z mušlí
  • 100 g kreviet
  • 200 g syra
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • menšia konzerva šampiňónov
  • 8 paradajok
  • 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • krehké cesto
  • 1 PL nasekaného oregana
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup

Cesto vyvaľkajte a rozdeľte do 4 foriem na pizzu. Rovnomerne ho potrite paradajkovým pretlakom, posypte oreganom a parmezánom. Paradajky olúpte, nakrájajte na plátky a uložte na cesto. Na ne položte krevety, mušle, salámu a šunku nakrájanú na rezance.

Pridajte šampiňóny a očistené papriky, ktoré nakrájajte na prúžky. Osoľte a okoreňte. Navrch rozložte na plátky nakrájaný syr. Dajte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte 15 – 20 minút. Vyberte a ihneď podávajte.