Sufflé z troch druhov syrov

Predhrejeme rúru na 200°C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200ml). Vysypeme mištičky parmezánom tak, aby pokryl dno a strany nádoby. Mlieko s bobkovým listom nalejeme do veľkej panvice a pozvoľná privedieme k varu. Potom vypneme šporák a necháme odstáť panvicu s mliekom na teplom šporáku 15 minút, aby sa bobkový list vylúhoval.

Krok 2

Po 15 minútach vyberieme bobkový list z mlieka a pridáme maslo a múku. Na miernom plameni privedieme za stáleho miešania mlieko k varu a varíme približné 6 minút, pokiaľ zmes nebude hladká a hustá. Dáme pozor, aby nám omáčka neprihorela alebo sa nevytvorili hrudky.

Krok 3

Po zhustnutí prilejeme omáčku do veľkej misy, pridáme horčicový prášok, kajanské korenie, syr guyére a žĺtky. Všetko dobre premiešame.

Krok 4

Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh.

Krok 5

Opatrne vmiešame sneh do syrovej omáčky, aby zostali bielky nadýchane a ľahké. Hotovou zmesou naplníme prípravne mištičky.

Krok 6

Navrch každého sufflé položíme plátok kozieho syra a potom položíme mištičky na plech. Pečieme 20 až 25 minút alebo pokiaľ nie je sufflé pružné a prepečené.

Krok 7

Necháme hotové sufflé vychladnúť. Po vychladnutí môžeme vyklopiť koláčik z mištičiek. Pokiaľ pripravujeme sufflé dopredu, položíme ho na plech vrchom dole (z dôvodu zachovania tvaru), prikryjeme plech potravinárskou fóliou a necháme ich niekoľko dní v chlade. V mrazničke vydržia až 1 mesiac.

Krok 8

Pokiaľ chceme sufflé znovu roztiecť, rozohrejeme rúru na 200°C. Vložíme sufflé vrchom dole na papier na pečenie, pokryjeme koláčiky kozím syrom a prelejeme smotanou. Pečieme 8 až 10 minút do zlatista. Potom ihneď podávame zo šalátom a ľahkým dresingom.