Recepty

Sviečková s kyslou kapustou a šampiňónmi – recept

Očistíme a nadrobno nakrájame šalotku.

Na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom pridáme kúsok masla, nakrájaný cesnak a šalotku.

Do hrnca pridáme kyslú kapustu, dolejeme 1 dcl vody, štipku rasce a po zovretí necháme dusiť 4 – 5 minút.

Nakrájané kyslé uhorky pridáme k šampiňónom a opekáme 2 – 3 minúty.

Do hrnca s kapustou dolejeme trochu vody, pridáme 1 PL kryštálového cukru a štipku morskej soli.

Hovädziu sviečkovicu nakrájame na tenké plátky.

Jemne opečenú zmes z panvice presypeme do hrnca s kapustou.

Na panvicu pridáme kúsok masla a slnečnicový olej.

Kapustu v hrnci dochutíme mletou červenou paprikou.

Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom a maslom opečieme kúsky hovädzej sviečkovice. Mäso opekáme 3 – 4 minúty.

Kapustu zalejeme trochou vody, dochutíme morskou soľou a kryštálovým cukrom.

Hovädziu sviečkovicu pridáme do kapusty, pomiešame, stiahneme oheň a necháme chvíľu podusiť. Na záver dochutíme morskou soľou, kryštálovým cukrom a môžeme servírovať.

Sviečkovú s kyslou kapustou a šampiňónmi dochutíme nakrájaným petržlenom, kyslou smotanou a posypeme mletou sladkou paprikou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang