Svieži marhuľový koláč – recept

Potrebné prísady:

  • 7 vajec,
  • 7 PL kryštálového cukru,
  • 7 PL polohrubej múky,
  • 1 balíček prášku do pečiva,
  • 1 balíček Zlatého klasu,
  • marhuľový kompót.

Postup prípravy:

Bielky z vajec ušľaháme na tuhý sneh, postupne zašľahávame cukor, kým sneh trochu nezhustne. Potom zašľaháme po jednom žĺtku a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečenie do zlatista.

Želatína: Šťavu z kompótu uvaríme s 3 PL kryštálového cukru. 2 dcl vody zmiešame so Zlatým klasom a vylejeme do sirupu. Varíme, pokým nezhustne. 

Na vychladnuté cesto poukladáme marhule a zalejeme ich želatínou. Dáme stuhnúť na chladné miesto.

Publikované
Kategorizované ako Recepty