Kombinácia syra, pesta, papriky a klobások je výborná. Vyskúšajte.
Ingrediencie
- 6 talianskych klobás
- 2 lyžice olivového oleja
- 5 lyžíc strúhaného syra
- 5 lyžíc strúhanej mozzarelly
- 2 lyžice pesta
- 12 pásikov pečenej červenej papriky
- 1 lístkové cesto
- Hladká múka na posypanie
- Paradajková omáčka na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Klobásy pečte s lyžicou oleja na plechu približne 30 minút, pričom ich v polovici pečenia otočte. Nechajte vychladnúť.
- Znížte teplotu rúry na 170 °C. V miske zmiešajte syr a mozzarellu. Do každej klobásy urobte zárez po celej dĺžke, prerežte ju približne do polovice a každú naplňte 1 lyžičkou pesta, 2 prúžkami papriky a 1 malou lyžicou syrovej zmesi; zvyšnú syrovú zmes si nechajte.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche. Nakrájajte 6 pásov s rozmermi. Jeden pás obtočte okolo plnenej klobásy, pričom ho naviňte od jedného konca klobásy k druhému.
- Medzi jednotlivými obrátkami nechajte malú medzeru a konce klobásy nechajte mierne odkryté. Opakujte so zvyšnými pásmi cesta a klobásami, dajte na plech.
- Rolky potrite zvyšnou lyžicou oleja. Vrchnú časť posypte odloženou syrovou zmesou. Pečte 20 až 25 minút dozlatista.
- Nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom každú roládu nakrájajte zúbkovaným nožom na 4 kusy. Podávajte teplé s teplou paradajkovou omáčkou.