Recepty

Tekvicovo – hruškové špízy s pečeným cesnakom

Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia 45 min. Pečený cesnak : + 15 minút.

Na 12 špízov potrebujeme:

  • 1 menšiu hokkaido tekvicu
  • 2 hrušky (my sme použili Nashi hrušky, lebo sa nerozvaria a ostanú chrumkavé)
  • 1-2 červené cibuľe
  • 2 cesnaky na pečenie
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • 12 kovových špajlí na grilovanie

Recept na soccu: tu.

Očistenú tekvicu a hrušky nakrájame na kocky, spolu so šupkou. Cibuľku nakrájame na kúsky, ktoré sa budú dať napichovať na špajle. Viď foto:

Kúsky striedavo napichujeme na špajle, ktoré premiestnime na plech na pečenie, osolíme ich, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a šup s nimi do trúby vyhriatej na 210 stupňov na cca 40 – 45 minút.

Ak sa rozhodneme pre verziu „všetko na jeden plech“, tak kúsky tekvice, hrušky a cibule jednoducho šupneme na plech, na papier na pečenie, posolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme piecť taktiež na 40 – 45 minút pri teplote 210 stupňov.

Spolu so zeleninou dáme na druhý plech piecť cesnaky. Odrežeme vrchnú špičku a položíme ich na papier na pečenie hlavičkou dole. Pokojne ho môžeme nechať piecť trošku dlhšie ako zeleninu.  Vo vnútri bude krásne krémový a pečením sa stane jemne nasladnutý.

Špíziky podávame s ľubovoľným listovým šalátom a napr. tekvicovým olejom a buď s chlebíkom alebo domácou bezlepkovou soccou. Chlebík alebo soccu si potierame pečeným cesnakom.  Vytlačíme ho do misky alebo natierame priamo z hlavičiek.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang