Suroviny
- 400 g teľacieho stehna bez kostí
- 40 g varenej šunky
- 80 g hydinovej paštéty
- 20 g hladkej múky
- 40 g tuku
- 20 g paradajkového pretlaku
- 20 g čerstvého masla
- 40 g citróna
- 5 dl bieleho vína
- voda alebo vývar
- soľ
Postup
Teľacie stehno očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a pokrájame ho na štyri rezne. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme a osolíme. Hydinovú paštétu poriadne rozmiešame a potrieme ňou všetky 4 rezne.
Potom na jednu polovicu rezňa položíme 1 , prípadne 2 tenké plátky šunky, rezeň v polovici prehneme a spojíme 3 špáradlami.
Rezne ešte obalíme v múke a na rozohriatom tuku ich opečieme do zlatista. Do tuku, v ktorom sme opiekli rezne, pridáme paradajkový pretlak, maslo, citrón pokrájaný na tenké kolieska a taktiež opečené rezne.
Podlejeme vodou , prípadne vývarom a zakryjeme pokrývkou. Dusíme do mäkka približne 10 minút. Pred dokončením pridáme biele víno. Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, ryžou či s rozličnými šalátmi zo surovej zeleniny.