Recepty

Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou – recept

Suroviny

  • 400 g teľacieho stehna bez kostí
  • 40 g varenej šunky
  • 80 g hydinovej paštéty
  • 20 g hladkej múky
  • 40 g tuku
  • 20 g paradajkového pretlaku
  • 20 g čerstvého masla
  • 40 g citróna
  • 5 dl bieleho vína
  • voda alebo vývar
  • soľ

Postup

Teľacie stehno očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a pokrájame ho na štyri rezne. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme a osolíme. Hydinovú paštétu poriadne rozmiešame a potrieme ňou všetky 4 rezne.

Potom na jednu polovicu rezňa položíme 1 , prípadne 2 tenké plátky šunky, rezeň v polovici prehneme a spojíme 3 špáradlami.

Rezne ešte obalíme v múke a na rozohriatom tuku ich opečieme do zlatista. Do tuku, v ktorom sme opiekli rezne, pridáme paradajkový pretlak, maslo, citrón pokrájaný na tenké kolieska a taktiež opečené rezne.

Podlejeme vodou , prípadne vývarom a zakryjeme pokrývkou. Dusíme do mäkka približne 10 minút. Pred dokončením pridáme biele víno. Teľací rezeň plnený hydinovou paštétou podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, ryžou či s rozličnými šalátmi zo surovej zeleniny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang