Suroviny
- 600 g teľacieho stehna bez kosti
- 60 g tuku
- 20 g hladkej múky
- voda alebo vývar
- soľ
Na plnku potrebujeme :
- 40 g sendviča
- 0.5 dl mlieka
- 20 g čerstvého masla
- 2 vajcia
- zelená petržlenová vňať
- mletý muškátový orech
- soľ
Postup
Najskôr pripravíme plnku a to tak, že sendvič pokrájame na malé kocky, pokvapkáme mliekom a necháme vsiaknuť. Na masle pripravíme riedku praženicu, pridáme soľ, mletý muškátový orech, posekanú petržlenovú vňať, mliekom nasiaknutý sendvič a všetko spoločne premiešame.
Potom teľacie stehno očistíme, omyjeme, čistou utierkou osušíme a pokrájame na rezne. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme a osolíme.
Naplníme ich pripravenou plnkou, zvinieme, spevníme špáradlami a na rozohriatom tuku zo všetkých strán opečieme. Potom za občasného prelievania vlastnou šťavou a podlievania horúcim vývarom , prípadne vodou udusíme pod pokrývkou do mäkka.
Ak sú už teľacie závitky mäkké, tak ich vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme. Zalejeme vlažnou vodou a varíme najviac 15 minút.
Nakoniec šťavu precedíme na závitky a opäť krátko povaríme. Teľací závitok s vajcovou plnkou podávame so zemiakmi či ryžou.