Hlavné jedláRecepty

Recept na tilapiu s citrónom a cesnakom

Tento chutný a zdravý recept na tilapiu vám nezaberie takmer žiaden čas. Môžete ju piecť alebo grilovať. V oboch prípadoch chutí skvele.

Suroviny

  • 4 filety z tilapie
  • 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 lyžička sušených petržlenových vločiek
  • 1 štipka korenia podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Postriekajte nádobu na pečenie olejom v spreji alebo ju vymažte.
  3. Filety z tilapie opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami.
  4. Filety vložte do pripravenej misy na pečenie. Zalejte ich citrónovou šťavou a pokvapkajte maslom. Posypte cesnakom, petržlenovou vňaťou a korením.
  5. Pečte v predhriatej rúre, kým ryba nezbeleje a po vytiahnutí vidličkou sa nerozpadne na vločky, približne 30 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang