
Tento chutný a zdravý recept na tilapiu vám nezaberie takmer žiaden čas. Môžete ju piecť alebo grilovať. V oboch prípadoch chutí skvele.
Suroviny
- 4 filety z tilapie
- 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžica rozpusteného masla
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 lyžička sušených petržlenových vločiek
- 1 štipka korenia podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Postriekajte nádobu na pečenie olejom v spreji alebo ju vymažte.
- Filety z tilapie opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami.
- Filety vložte do pripravenej misy na pečenie. Zalejte ich citrónovou šťavou a pokvapkajte maslom. Posypte cesnakom, petržlenovou vňaťou a korením.
- Pečte v predhriatej rúre, kým ryba nezbeleje a po vytiahnutí vidličkou sa nerozpadne na vločky, približne 30 minút.