Potrebné prísady:
Cesto:
- 3 vajcia,
- 1 hrnček práškového cukru,
- 1/2 hrnčeka vody,
- 1/2 hrnčeka oleja,
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 1 balíček prášku do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- jahodový džem.
Krém:
- 250g masla,
- 200g práškového cukru,
- 250g jemného tvarohu,
- 1/2 ČL mletej škorice,
- 2 ČL citrónovej šťavy,
- 800g jahôd,
- horká čokoláda na ozdobu.
Postup prípravy:
Cesto: Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.
Krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh, škoricu, citrónovú šťavu a vyšľaháme.
Vychladnutý korpus potrieme džemom a naň navrstvíme rovnomerne krém. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a poukladáme na krém tesne vedľa seba. Na ne postrúhame horkú čokoládu. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.