Tmavé jahodové rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 3 vajcia,
  • 1 hrnček práškového cukru,
  • 1/2 hrnčeka vody,
  • 1/2 hrnčeka oleja,
  • 2 hrnčeky polohrubej múky,
  • 1 balíček prášku do pečiva,
  • 2 PL kakaa,
  • jahodový džem.

Krém:

  • 250g masla,
  • 200g práškového cukru,
  • 250g jemného tvarohu,
  • 1/2 ČL mletej škorice,
  • 2 ČL citrónovej šťavy,
  • 800g jahôd,
  • horká čokoláda na ozdobu.

Postup prípravy:

Cesto: Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.

Krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme tvaroh, škoricu, citrónovú šťavu a vyšľaháme.

Vychladnutý korpus potrieme džemom a naň navrstvíme rovnomerne krém. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať a poukladáme na krém tesne vedľa seba. Na ne postrúhame horkú čokoládu. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty