Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 600 g tofu
- 4 VL sójovej omáčky
- 350 g cukrového hrášku
- cca. 2 cm kúsok zázvoru
- 2 ML červenej thajskej curry pasty (Red Thai Curry Pasta – dá sa kúpiť napr. v Tescu) – je veľmi pálivá ,môžete použiť kľudne menej ak nemáte radi pikantné jedlá
- 150 ml zeleninového bujónu
- 100 ml kokosového mlieka (z dózy)
- 1 VL limetkovej šťavy
- 2 mladé cibuľky
- soľ
- olivový olej
- ryžu
Tofu nakrájame na 1cm kocky a zmiešame so sójovou omáčkou. Cukrový hrášok umyjeme a dáme variť ryžu.
Necháme zovrieť vodu, osolíme a povaríme v nej cukrový hrášok 2 – 3 min. Potom ho oplachneme studenou vodou a nakrájame na šikmé 3 cm kúsky.
Zázvor očistíme a na jemno nasekáme. Zohrejeme olej a zázvor trošku opražíme.
Pridáme Curry pastu a krátko podusíme. Dobre zamiešame s Tofu, potom pridáme zeleninový bujón a kokosové mlieko. Necháme zovrieť a ca. 5 min. povaríme na miernom ohni. Ochutíme limetkovou šťavou a soľou. Vmiešame hrášok a zohrejeme.
Umyjeme cibuľku a aj so zelenou časťou nakrájame na tenké koliečka. Vmiešame a ihneď podávame.