Recepty

Tradičné fínske mäsové guľky – recept

Suroviny

  • 500 g pomletého hovädzieho mäsa
  • 100 g strúhanky alebo 2 krajce bieleho chleba
  • 2 dl smotany
  • 1 dl vody
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 1 vajce
  • lyžička soli
  • štipka bieleho korenia
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky

Postup

Strúhanku alebo chlieb namočíme do polovice smotany a 1 dl vody a necháme chvíľu odstáť. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme k smotanovej zmesi spolu s mäsom a vajíčkom. Miešame.

Rukami vytvoríme guľôčky, ktoré opražíme na oleji asi 10 minút podľa veľkosti. Múku opražíme na masle, pridáme výpek z guľôčok a miešame, kým nevznikne tuhá zmes, do ktorej pridáme zvyšok smotany.

Omáčku podávame samostatne alebo ňou polejeme guľôčky. Servírujeme so zemiakmi a strúhanou mrkvou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang