Recepty

Tresčie závitky na diabolský spôsob – recept

Suroviny

  • 8 porcií tresky
  • 1/3 kávovej lyžičky horčice
  • mleté čierne korenie
  • kučeravá petržlenová vňať
  • 60 g sardel alebo sardelovej pasty
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 citrón
  • na obaľovanie hladká múka
  • 1 až 2 vajcia

Postup

V miske zmiešame horčicu, trošku korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali. Rozriedime olejom a citrónovou šťavou a tak získame hustejšiu omáčku.

Do danej omáčky namočíme tresčie rezy, ktoré sme najskôr umyli, osušili a poukladáme ich kožou dolu na misu. Potom každý zvinieme chvostovou časťou dovnútra, zopneme špáradlami, obalíme v múke, vajciach a vypražíme.

Ak sa už vypražili, odstránime špáradla a dozdobíme vňaťou a citrónom, ktorý nakrájame na tenké kolieska.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang