Potrebné prísady:
Cesto:
- 125 g hladkej múky
- 125 g hrubej múky
- 30 g droždia
- 6 PL mlieka
- 1 ČL cukru
- 130 g masla
- 4 žĺtky
- soľ
- marhuľový lekvár
Sneh:
- 4-5 bielkov
- 200 g práškového cukru
Postup prípravy:
Cesto: Hrubú a hladkú múku spolu zmiešame a preosejeme do misky. Pridáme rozmrvené droždie, vlažné mlieko, cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a štipku soli. Všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Sformujeme ho do bochníka, rozvaľkáme na pomúčenej doske, uložíme na vymastený plech a popicháme vidličkou.
Cesto natrieme lekvárom a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Potom dáme plech do predhriatej rúry na 15-20 minút.
Sneh: Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, rovnomerne ho rozotrieme na predpečený koláč a dáme dopiecť.