Turecké kocky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 125g hladkej múky
  • 125g hrubej múky
  • 30g droždia
  • 6 PL mlieka
  • 1 ČL cukru
  • 130g masla
  • 4 žĺtky
  • soľ
  • marhuľový lekvár

Sneh:

  • 4-5 bielkov
  • 200g práškového cukru

Postup prípravy:

Cesto: Hrubú a hladkú múku spolu zmiešame a preosejeme do misky. Pridáme rozmrvené droždie, vlažné mlieko, cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a štipku soli. Všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Sformujeme ho do bochníka, rozvaľkáme na pomúčenej doske, uložíme na vymastený plech a popicháme vidličkou.

Cesto natrieme lekvárom a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Potom dáme plech do predhriatej rúry na 15-20 minút.

Sneh: Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, rovnomerne ho rozotrieme na predpečený koláč a dáme dopiecť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty