Potrebné prísady:
Cesto:
- 1 hrnček (250ml) kryštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček sladkej smotany
- 3 vajcia
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
- 300 g tvarohu
- 1 vajce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 ČL kakaa
- 2 PL práškového cukru
- hustý pikantný džem
- čokoládová poleva
Postup prípravy:
Cesto: Kryštálový cukor, polohrubú múku, smotanu, kypriaci prášok do pečiva a celé vajcia spolu zmiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vrch zarovnáme.
Plnka: Tvaroh vymiešame s vajcom, práškovým a vanilkovým cukrom a kakaom.
Na cesto dávame striedavo lyžičkou kôpky z tvarohu a pikantného džemu. Následne vložíme do vopred vyhriatej rúry (170 °C) a upečieme. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.