DezertyRecepty

Recept na vanilkové cupcakes

Výborné cupcakes, ktoré vydržia šťavnaté až štyri. Tak dlho ich však skladovať nebudete – zjedené budú za chvíľu.

Ingrediencie

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/8 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 60 g masla, nakrájaného na kocky
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lyžičky rastlinného oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C na 20 minút. Do štandardnej formy na muffiny vložte košíčky.
  2. V mise vyšľahajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. Vložte maslo a mlieko do nádoby a dajte do mikrovlnnej rúry na 2 minúty, aby sa maslo rozpustilo. Nedovoľte, aby mlieko bublalo a varilo sa (pena je v poriadku). Prikryte a nechajte v mikrovlnnej rúre.
  4. V samostatnej miske šľahajte vajcia 30 sekúnd. Pri stále zapnutom šľahači prisypte cukor v priebehu 30 sekúnd. Šľahajte, kým sa objem strojnásobí.
  5. Keď sú vajcia vyšľahané, rozsypte 1/3 múky po povrchu a potom šľahajte na nízkej rýchlosti 5 sekúnd. Prestaňte šľahať, pridajte polovicu zvyšnej múky a miešajte 5 sekúnd.
  6. Pridajte zvyšnú múku a zopakujte. Akonáhle nevidíte múku, ihneď prestaňte šľahať.
  7. Do prázdnej misy na múku nalejte horúce mlieko, vanilku a olej. Do horúceho mlieka pridajte asi 3/4 šálky vaječného cesta. Metličkou vymiešajte do hladka. Bude to vyzerať ako pena.
  8. Pri šľahači s nízkou rýchlosťou vlievajte mliečnu zmes do vaječného cesta. Šľahajte 10 sekúnd – cesto by teraz malo byť hladké.
  9. Vlejte cesto do formy na muffiny a naplňte košíčky do 2/3. Pečte 22 minút alebo kým nie sú cupcaky zlatisté a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  10. Vyberte z rúry. Nechajte vychladnúť len 2 minúty, potom si pomôžte vidličkou a položte na chladiacu mriežku.
  11. Úplne vychladnuté polejete polevou na muffiny podľa vlastného výberu alebo krémom a čerstvým bobuľovým ovocím alebo džemom.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang