Do rozohriatého hrnca nalejeme červené víno, pridáme 1,5 PL kryštálového cukru a všetko necháme zredukovať na sirup.
Jemne si narežeme kačacie prsia, aby sa nám tuk vypiekol, a aby boli chrumkavé.
Pripravíme si panvicu, ktorú s trochou repkového oleja necháme rozohriať.
Medzitým si narežeme červenú kapustu.
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
Na panvicu s repkovým olejom pridáme kačacie prsia, na ne položíme 2 vetvičky rozmarínu a pečieme, na chvíľu kačacie prsia obrátime na druhú stranu.
Veľa tuku sa vypieklo, takže časť z neho odlejeme do misky, neskôr ju použijeme na šalát. Kačicu na panvici dáme piecť do rúry.
Nadrobno si nasekáme červenú kapustu, pridáme 3 KL brusnicového džemu, morskú soľ, šťavu z 1 pomaranča a ½ citróna. Pomiešame a pridáme 3 PL z výpeku.
Kačacie stehná nezabudneme otáčať v rúre.
Do výpeku vytlačíme ½ pomaranča, ½ citróna, 3 PL medu. Narežeme tymian, ktorý pridáme do tejto emulzie, ktorou budeme neskôr potierať prsia.
Rozrežeme si 5 fíg na štvrtiny alebo polovice a pridáme ich do zredukovaného červeného vína s kryštálovým cukrom. Na miernom ohni figy popučíme a necháme zredukovať v červenom víne cca 4-5 minúty pokiaľ sa nerozpadnú.
Vyberieme prsia z rúry a rúru necháme vyhriať na 200 stupňov.
Kačacie prsia potrieme výpekom z medu a dáme ich späť do rúry, aby sa zapiekli.
Zopár fíg s redukovaným červeným vínom pridáme do kapusty a zamiešame. Šalát z červenej kapusty servírujeme do misky.
Pripravíme si panvicu, kačicu vyberieme z rúry. Do panvice pridáme trochu repkového oleja, necháme ho rozohriať a preložíme na ňu kačicu, jemne ju dopekáme, aby bola koža chrumkavá.
Do šalátu z červenej kapusty pridáme oregano.
Aby sme sa nepopálili, kačicu chytíme papierovou utierkou, tak ju narežeme, servírujeme na tanier, potrieme výpekom z medu a ozdobíme lístkami oregana.