Viedenský piškótový zákusok – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia,
  • 250g práškového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 125ml oleja,
  • 125ml mlieka,
  • 300g polohrubej múky,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Krém:

  • 1,5 l pomarančového džúsu,
  • 3 Zlaté klasy,
  • 8 PL kryštálového cukru,
  • 250ml pomarančového džúsu na namáčanie piškót,
  • 4 PL rumu,
  • 2-3 balíčky podlhovastých piškót,
  • 500ml smotany na šľahanie,
  • 2 stužovače šľahačky,
  • čokoláda na ozdobenie.

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia, cukor a vanilkový cukor spolu vymiešame. Pridáme olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame na hladké cesto. Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre do zlatista.

Krém: Do 1 litra džúsu pridáme cukor a dáme variť. Vo zvyšnom džúse rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 minúty. Teplý krém vylejeme na vychladnutý korpus a dáme na chladné miesto stuhnúť.

Následne na krémovú vrstvu poukladáme tesne vedľa seba piškóty, ktoré namáčame v džúse zmiešaným s rumom. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a rovnomerne rozotrieme na piškóty. Povrch zákuska ozdobíme čokoládou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty