Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia,
- 250g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 125ml oleja,
- 125ml mlieka,
- 300g polohrubej múky,
- 1/2 balíčka prášku do pečiva.
Krém:
- 1,5 l pomarančového džúsu,
- 3 Zlaté klasy,
- 8 PL kryštálového cukru,
- 250ml pomarančového džúsu na namáčanie piškót,
- 4 PL rumu,
- 2-3 balíčky podlhovastých piškót,
- 500ml smotany na šľahanie,
- 2 stužovače šľahačky,
- čokoláda na ozdobenie.
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia, cukor a vanilkový cukor spolu vymiešame. Pridáme olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame na hladké cesto. Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme vo vopred vyhriatej rúre do zlatista.
Krém: Do 1 litra džúsu pridáme cukor a dáme variť. Vo zvyšnom džúse rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 minúty. Teplý krém vylejeme na vychladnutý korpus a dáme na chladné miesto stuhnúť.
Následne na krémovú vrstvu poukladáme tesne vedľa seba piškóty, ktoré namáčame v džúse zmiešaným s rumom. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a rovnomerne rozotrieme na piškóty. Povrch zákuska ozdobíme čokoládou.