Viedenský rezeň s čučoriedkovou omáčkou – recept

Suroviny

  • 800 g zemiakov
  • 4 bravčové rezne /150 gň
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • strúhanku podľa potreby
  • 5 polievkových lyžíc masla
  • soľ
  • čučoriedkový džem
  • 1 pomaranč.

Postup

Zemiaky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Rezne osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vajíčkach prešľahaných s trochou vody a strúhanke. V horúcom oleji vyprážame z každej strany asi 6 minút dozlatista.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a opražíme v rozpustenom masle. Pomaranč umyjeme pod horúcou vodou alebo ošúpeme, polovicu nakrájame na plátky, druhú odšťavíme.

Čučoriedkový džem premiešame s trochou pomarančovej šťavy, kôpky ozdobne uložíme na plátky pomaranča. Viedenské rezne podávame s maslovými zemiakmi a čučoriedkovým džemom na pomaranči.