Šalát obsahuje len pár ingrediencií, ktoré sa chuťovo krásne dopĺňajú. Hodí sa ako príloha ale aj hlavné jedlo. Môžete si k nemu dať pečivo, soccu alebo na čo práve máte chuť. My sme ho skúšali aj s grilovaným tempehom a chutilo.
Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 100 g poľného šalátu
- 50 g rukoly
- 100 g syru feta
- za hrsť sušených brusníc
- za dve hrste vlašských orechov
- dve hrušky
- kúsok masla
- 2 PL medu
Na zálievku:
- 4 PL olivového alebo orechového oleja
- 1,5 PL citrónovej šťavy
- 2 čajové lyžičky horčice
- 2 čajové lyžičky medu
- soľ, korenie
Hrušky si umyjeme a nakrájame na tenšie mesiačiky. Tieto na masle pri vyššej teplote z každej strany opečieme do zlatista. Keď sú hrušky z oboch strán opečené, pridáme 2 PL medu, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Šalát umyjeme a zmiešame so zálievkou. Pridáme nadrobený syr feta, nakrájané vlašské orechy, brusnice a napokon kúsky karamelizovanej hrušky.