Tento lahodný recept je hotový za 15 minút a z nižšie uvedených ingrediencií môžete ponúknuť až 6 osôb.
Ingrediencie
- 1/2 malej žltej alebo 1/4 červenej cibule, nadrobno nakrájanej
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky soli
- 3 zrelé avokáda
- 1 limetka, odšťavená
- 1 až 2 lyžičky nahrubo nasekaného čerstvého koriandra
- 1 zrelá paradajka, zbavená jadierok a nakrájaná na kocky
- 1/2 až 1 jalapeňo (so semienkami), nadrobno nakrájané
Postup
- Cibuľu namočte na 15 minút do studenej vody. Sceďte ju a preložte do veľkej misy.
- Na doske na krájanie zľahka posypte štipkou soli cesnak a roztlačte ho stranou kuchárskeho noža na kašu. Túto pastu preneste do misy s cibuľou.
- Pomocou noža rozrežte avokádo na polovicu a otáčajte okolo jadier. Odstráňte jadrá a vyhoďte ich.
- Nožom opatrne urobte niekoľko rezov do dužiny avokáda. Pomocou lyžice naberte avokádovú dužinu do misky s cibuľou a cesnakom. Postup opakujte so zvyšnými avokádami.
- Podľa chuti pridajte k avokádu koriander, paradajky a jalapeňo.
- Pomocou gumenej lopatky alebo veľkej vidličky premiešajte, kým sa guacamole nespojí, pričom ho udržiavajte v celistvej konzistencii.
- Podľa chuti dochuťte soľou.
- Okamžite podávajte.