Suroviny
- 1 väčšie kurča
- 3 vajcia
- 250 g šampiňónov
- 250 ml čerstvej smotany
- 50 g ementálu
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica polohrubej múky
- 2 karotky
- 2 malé cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 bobkový list
Postup
Kuracie droby vložíme do 500 ml vody spoločne taktiež s karotkami, cibuľami a bobkovým listom. Osolíme, okoreníme a varíme približne hod. Kurča rozštvrtíme a po hodine ho vložíme do vývaru a varíme okolo pol hodiny.
Pripravíme zápražku, ktorú urobíme z masla a múky. Podlejeme ju precedeným vývarom a povaríme. Umyté a osušené šampiňóny jemne posekáme a podusíme na masle.
Pridáme k nim zápražku a povaríme približne 10 minút. 3 žĺtky rozmiešame so smotanou a nalejeme ich do zápražky až vtedy, keď ju odstavíme z ohňa. Kurča dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme omáčkou. Ešte posypeme strúhaným ementálom a dáme do rúry zapiecť.