Recept pre 2 -3 osoby
Potrebujeme:
- 6 väčších šampiňónov
- 1 tofu
- 1/2 menšieho baklažánu
- polosladkú sójovú omáčku
- 1 chilli papričku
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 šalotky
- pol sáčku šalátu Valerianella (vtáčí šalát)
- parmezán
- pol balenia feta syru
- slnečnicové semiačka
- biele víno ( podľa chuti)
- olivový olej
- soľ
- hnedý cukor
Šampiňóny zbavíme stopiek, umyjeme a poukladáme do menšej misy na pečenie.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom polku baklažánu (priebežne podlievame vodou). Pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a jednu chilli papričku (pre tých ktorí nemajú až tak radi štipľavé – papričku zbavíme semiačok). Keď je baklažán zmäknutý pridáme na kocky pokrájané tofu a pokrájané nožičky šampiónov. Pridáme cca 2 lyžice sójovej omáčky a smažíme ešte cca 4 minúty. Priebežne podlievame bielym vínom.
Hotovou zmesou naplníme šampióny, posypeme parmezánom a dáme na 15 minút zapiecť do vyhriatej rúry.
Na panvici s rozpáleným olivovým olejom osmažíme šalotky, ktorí skaramelizujeme hnedým cukrom.
Zapekané šampiňóny posypeme karamelizovanou šalotou a podávame s Valerianella šalátom s tofu syrom a slnečnicovými semiačkami.