Vegan/Vegetarian

Zapekané šampiňóny s tofu, karamelizovanou šalotkou, podávané s Valerianella šalátom s fetou

Recept pre 2 -3 osoby

Potrebujeme:

  • 6 väčších šampiňónov
  • 1 tofu
  • 1/2 menšieho baklažánu
  • polosladkú sójovú omáčku
  • 1 chilli papričku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šalotky
  • pol sáčku šalátu Valerianella (vtáčí šalát)
  • parmezán
  • pol balenia feta syru
  • slnečnicové semiačka
  • biele víno ( podľa chuti)
  • olivový olej
  • soľ
  • hnedý cukor

Šampiňóny zbavíme stopiek, umyjeme a poukladáme do menšej misy na pečenie.

Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom polku baklažánu (priebežne podlievame vodou). Pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a jednu chilli papričku (pre tých ktorí nemajú až tak radi štipľavé – papričku zbavíme semiačok). Keď je baklažán zmäknutý pridáme na kocky pokrájané tofu a pokrájané nožičky šampiónov. Pridáme cca 2 lyžice sójovej omáčky a smažíme ešte cca 4 minúty. Priebežne podlievame bielym vínom.

Hotovou zmesou naplníme šampióny, posypeme parmezánom a dáme na 15 minút zapiecť do vyhriatej rúry.

Na panvici s rozpáleným olivovým olejom osmažíme šalotky, ktorí skaramelizujeme hnedým cukrom.

Zapekané šampiňóny posypeme karamelizovanou šalotou a podávame s Valerianella šalátom s tofu syrom a slnečnicovými semiačkami.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang