Suroviny
- 250 g múky
- 500 g zemiakov
- 60 g nastrúhaného syra
- 1 vajce
- 4 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 3 lyžice strúhanky
- soľ
Postup
Zemiaky uvaríme, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme múku, vajce, 1 lyžicu oleja a štipku soli. Zamiesime cesto, ktoré natenko rozvaľkáme. Na zvyšnom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a strúhanku.
Opražnú cibuľu a strúhanku rozotrieme na cesto a posypeme syrom. Cesto zvinieme a omotáme vlhkým obrusom. Zabalené cesto varíme vo vriacej osolenej vode približne 20 minút.
Potom ho vyberieme a vychladnuté nakrájame na plátky hrubé asi 1 až 2 cm. Podávame ako prílohu k pikantným mäsitým jedlám a k divine.