Recepty

Zelená špargľa so shitake hubami a sezamom – recept

Konce špargle odrežeme ,v ¾ špargľu jemne narežeme, orežeme jej kôru a jemne zrežeme lístky po celej jej dĺžke.

Na panvicu pridáme sezamový olej a necháme panvicu rozohriať.

Kým sa nám panvica na shitake huby rozohreje, špargľu dáme opekať na druhú panvicu s pridaním repkového oleja.

Shitake huby opekáme na rozohriatej panvici so sezamovým olejom a posypeme ich trochou sezamu.

Počas opekania špargle, pridáme na ňu ešte trochu repkového oleja.

Shitake huby polejeme sójovou omáčkou, ale nenecháme ju skaramelizovať, len počkáme, kým sa nám huby so sójovou omáčkou zredukujú pozor nie dlho aby huby neboli slane.

Nezabudneme špargľu otáčať a dochutiť morskou soľou. Špargle dáme do rohov panvice dopiecť, stiahneme oheň a zatiaľ servírujeme shitake huby na tanier, ku ktorým pridáme špargľu, posypeme ju parmezánom narezaným na plátky a ozdobíme oreganom a trochou sézamovej omáčky z panvice, v ktorej sa opekali shitake huby.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang