Zelenina s mletým hovädzím mäsom – recept

Suroviny:

  • 100 g mletého hovädzieho mäsa,
  • 2 paradajky,
  • 1 lyžica šľahačky,
  • ¼ lyžičky ligurčeka,
  • ¼ lyžičky majoránky,
  • ¼ lyžičky oregána,
  • ¼ lyžičky provensálske korenie,
  • 250 g ľubovoľných paprík,
  • 1 lahôdková cibuľka,
  • 250 g mrkvy,
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

 Mäso opečieme bez tuku na teflónovej panvici /ak nemáme, tak iba na troške tuku a dávame pozor, aby sa nám mäso nepripálilo/.

Potom pridáme na koliečka pokrájanú zeleninu, zľahka osmažíme na panvici 2-3 minúty a zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a povaríme asi 15 minút.

Na záver stačí dochutiť oreganom, provensálskym korením, majoránkou a ligurčekom. Je to recept prekvapivo rýchly a pohodový.

Dobrú chuť.