Príroda sa prebúdza a dáva nám svoje jarné dary. Medvedí cesnak začína vyrastať skoro ako úplne prvá jarná liečivá rastlina. Hovorí sa, že medvede si ním po zimnom spánku prečisťujú krv a regulujú látkovú výmenu. A keďže chceme mať aj my tieto “medvedie” benefity, s košíkom sme sa vybrali do lesíka pri Petržalke. Nazbierali sme si medvedí cesnak a pripravili si nasledujúcu sezónnu pochúťku.
Na dip z medvedieho cesnaku potrebujeme:
- 100 ml greckého jogurtu
- 2 KL pesta s medvedieho cesnaku (recept nižšie)
- štipka soli
Postup:
Ingrediencie zmiešame dokopy. Zelerovú stonku si potom do nami pripraveného dipu namáčame.
Na pesto z medvedieho cesnaku potrebujeme:
- 200 g medvedieho cesnaku
- 5 PL olivového oleja
- soľ
- zopár kvapiek citrónu
Postup:
Medvedí cesnak si nasekáme v mixéri (nie úplne najemno). Následne zalejeme olejom a premiešame. Pesto potom uschováme do dobre uzatvárateľnej nádoby.
Radi používame celkovo na dochutenie jedál.
Brum brum, ham ham!