Zelerová stonka s dipom z medvedieho cesnaku

Príroda sa prebúdza a dáva nám svoje jarné dary. Medvedí cesnak začína vyrastať skoro ako úplne prvá jarná liečivá rastlina. Hovorí sa, že medvede si ním po zimnom spánku prečisťujú krv a regulujú látkovú výmenu. A keďže chceme mať aj my tieto “medvedie” benefity, s košíkom sme sa vybrali do lesíka pri Petržalke. Nazbierali sme si medvedí cesnak  a pripravili si nasledujúcu sezónnu pochúťku.

Na dip z medvedieho cesnaku potrebujeme:

  • 100ml greckého  jogurtu
  • 2KL pesta s medvedieho cesnaku (recept nižšie)
  • štipka soli

Postup:

Ingrediencie zmiešame dokopy. Zelerovú stonku si potom do nami pripraveného dipu namáčame.

Na pesto z medvedieho cesnaku potrebujeme:

  • 200g medvedieho cesnaku
  • 5 PL olivového oleja
  • soľ
  • zopár kvapiek citrónu

Postup:

Medvedí cesnak si  nasekáme v mixéri (nie úplne najemno). Následne zalejeme olejom a premiešame. Pesto potom uschováme do dobre uzatvárateľnej nádoby.

Radi používame celkovo na dochutenie jedál.

Brum brum, ham ham!

Publikované
Kategorizované ako Recepty