Zemiakové mafiny so slaninou – recept

Potrebné prísady:

  • 100g slaniny,
  • 550g zemiakov,
  • 225g hladkej múky,
  • 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva,
  • 120g nastrúhaného tvrdého syra,
  • 1 viazanička pažítky + 1/2 viazaničky petržlenovej vňate,
  • 2 vajcia,
  • 80ml olivového oleja,
  • 100ml mlieka,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup prípravy:

Slaninu pokrájame na kocky a opečieme dohneda. Pažítku a petržlenovú vňať nadrobno posekáme. Zemiaky očistíme, nahrubo nastrúhame a rukou z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Do väčšej misy preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme opečenú slaninu, nastrúhané zemiaky, asi 3/4 nastrúhaného syra, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať.

Vajcia vyšľaháme s olivovým olejom a mliekom a vnamiešame do múčnej zmesi. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Rúru predhrejeme 180°C. Cesto rozdelíme do formičiek na mafiny a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 35 minút.

Publikované
Kategorizované ako Recepty