Recepty

Medové rezy

Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny). Ak chceme cesto hnedé, môžme pridať 20 g. kakaa.

Krok 2

Cesto rozdelíme na tri časti a každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Keďže je cesto veľmi jemné a môže sa trhať, môžeme ho vyvaľkať len zčasti, preniesť ho na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dovaľkať ho tam. Miestami poprepichujeme vidličkou, aby sa nám nerobili bubliny a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 200°C cca 10-15 minút. Sledujeme to, lebo u každej rúry je to individuálne.

Krok 3

Upečené cesto po celej dĺžke podberieme nožom a necháme vychladnúť.

Krok 4

Pripravíme si plnku: Z pol litra mlieka, prv než dáme variť spolu s 120 g. kryštálového cukru, si odoberieme asi 0,2 dcl. a vmiešame tam múku ( predídeme tak hrudkám). A až bude mlieko horúce, vylejeme tam zmes s múkou a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Nie však úplne, necháme ho vlažné. Trochu ho prešľaháme a postupne doň zašľaháme tuk (heliu), môžme pridať trochu rumu ak chceme a vanilínový cukor.

Krok 5

Zoberieme si upečený a vychladnutý plát cesta a natrieme ho plnkou, zakryjeme druhým plátom a natrieme plnkou, ktorú tiež zakryjeme posledným tretím plátom.

Krok 6

Koláč, necháme trochu zmäknúť a polejeme ho čokoládovou polevou prípadne ho môžme ešte dozdobiť. Fantázií sa medze nekladú.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang