Recepty

Sezamové kuracie mäso s cestovinovým ragout a chilli – recept

Z paradajok vyrežeme vnútro.

V hrnci necháme zovrieť vodu.

Nakrájame pór, stred červenej cibule vyberieme a cibuľu nakrájame, rovnako aj strúčik cesnaku.

V hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej a pridáme nakrájanú zeleninu. Zeleninu opekáme 5 minút.

Keď voda začne vrieť pridáme morskú soľ a cestoviny.

Necháme rozohriať panvicu so slnečnicovým olejom. Nakrájané kuracie mäso pridáme na panvicu a krátko ho opečieme z každej strany 2 – 3 minúty.

Zeleninu v hrnci odstavíme.

Taniere dáme zohriať do rúry.

Trochu vody z cestovín nalejeme cez sitko do hrnca so zeleninou, ostatnú vodu scedíme. Pridáme maslo a trochu olivového oleja .

Taniere vyberieme z rúry.

Kuracie mäso zalejeme sójovou omáčkou a dolejeme trochu vody. Po chvíli mäso vyberieme na tanier a dáme do rúry, aby nevychladlo.

Do panvice, v ktorej sme piekli kuracie mäso pridáme maslo.

Kuracie mäso vyberieme z rúry, vložíme do panvice a necháme chvíľu marinovať v omáčke. Pridáme sezam a zamiešame.

Cestoviny pridáme do hrnca so zeleninou, posypeme lístkami petržlenu a môžeme servírovať.

Sezamové kuracie mäso ozdobíme petržlenom a podávame s cestovinovým šalátom posypaným sušeným chilli.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang