
Dôkladne umyté koleno, jazyk a hlavu varíme vo vode do polomäkka. Potom ho odkostíme a jazyk ošúpeme. Nakrájame na drobné kocky.
Vývar si necháme, ale odstránime z neho masť. Pečeň nakrájame na väčšie plátky a sparíme horúcou vodou. Až potom ju nakrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame a speníme na masti.
Dáme do väčšej nádoby spolu s nakrájaným mäsom aj pečeňou. Pridáme vývar, ochutíme cesnakom, korením, majoránkou a soľou. Poriadne premiešame. Zmes plníme asi do 3 obalov.
Potom ich zaviažeme a varíme asi 1.5 – 2 hodiny. Potom tlačenky vyberieme, opláchneme a trochu popicháme, nech sa zbavia vzduchu. Necháme chladnúť.
Pri chladnutí obraciame, aby všetky ingrediencie ostali rovnomerne rozložené.