PolievkyRecepty

Recept na hrachovú polievku

Tento recept na hrachovú polievku je výživným a sýtym jedlom na sychravý jesenný alebo zimný deň.

Postup

  • 2 a ¼ šálky sušeného hrachu
  • 2 štvrťlitre studenej vody a ďalšie podľa potreby
  • 1,5 kg šunkovej kosti
  • 2 cibule nakrájané na tenké plátky
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 štipka sušenej majoránky
  • 3 stonky zeleru
  • 3 mrkvy
  • 1 zemiak

Suroviny

  1. Hrášok vložte do veľkého hrnca a zalejte niekoľkými centimetrami studenej vody a nechajte ho namočený 8 hodín až celú noc.
  2. Hrášok sceďte, prepláchnite a vráťte do hrnca.
  3. Do hrnca pridajte 2 litre studenej vody, šunkovú kosť, cibuľu, soľ, korenie a majoránku. Prikryte, priveďte do varu a za občasného miešania varte 1 a 1/2 hodiny.
  4. Odstráňte kosť, odrežte mäso, nakrájajte ho na kocky a vráťte do polievky.
  5. Pridajte nakrájaný zeler, mrkvu a zemiaky. Pomaly varte odkryté, kým zelenina nezmäkne, približne 30 až 40 minút.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang