Recepty

Kávovo-orechový koláč – recept

Lahôdka, ktorá poteší nielen oko, ale aj chuťové poháriky všetkých milovníkov kávy. Koláč je krásne svieži a šťavnatý, a jeho lahodnú chuť ešte viac zvýrazňujú oriešky či kávový likér. Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorým určite zabodujete aj počas vianočných sviatkov!

Suroviny

  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • 300 g múky
  • 120 ml bielej kávy
  • 3 polievkové lyžice kávového likéru
  • 250 g masla
  • 250 g trstinového cukru
  • Štipka soli
  • 4 vajcia
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru

Postup

Vyhrejte trúbu na 180 °C, potrite formu na pečenie trochou masla a následne posypte múkou.

Zmiešajte v kuchynskom robotovi maslo s cukrom, pridajte štipku soli a šľahajte, až kým nedostanete jemný krém. Postupne doň pridajte mleté oriešky, múku, bielu kávu, likér a prášok do pečiva, a celú hmotu vymiešajte do hladkého cesta.

Cesto vylejte do formy na pečenie a koláč pečte približne 50 minút pri teplote 180 °C. Po upečení koláč nechajte vychladnúť.

Na záver pripravte ešte cukrovú polevu. Vyšľaháte ju z práškového cukru a 2-3 polievkových lyžíc vody, a polejte ňou koláč.

Ešte alžírska káva a môžete si vychutnať dokonalé spojenie kávovo-orechového koláča s jedinečným kávovým nápojom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang