Hlavné jedlá

Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.

Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.

Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.

Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.

Další kategorie

Sendvič Reuben s domácim ruským dresingom – recept

Plátky ražného chleba s hovädzím mäsom, syrom, kyslou kapustou a domácim pikantným ruským...

Recept na carne asada

Carne asada je grilované a nakrájané hovädzie mäso, ktoré sa podáva teplé s tortillami,...

Thajské zelené kuracie kari – recept

Urobte dojem na priateľov a rodinu tým, že uvaríte toto voňavé a krémové thajské zelené...

Recept na jednoduché pomarančové kura

Naša jednoduchá pomarančová omáčka na kura má všetky správne chute - trochu sladkú,...

Recept na citrónové kura

Tento recept na kuracie mäso s citrónovou krustou je jednoduchý na prípravu a hotový za pol...

Recept na pečenú brokolicu

Tento recept na brokolicu pečenú v rúre je jednoduchý a univerzálny. Chrumkavé, zlatohnedé...

Recept na hubové rizoto pre labužníkov

Rizoto v talianskom štýle, ktoré sa varí pomaly, ale stojí to za to. Výborne sa hodí ku...

Recept na najlepšiu španielsku ryžu

Tento recept na španielsku ryžu je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný vďaka kombinácii...

Domáce makaróny so syrom – recept

Tieto jednoduché zapekané makaróny so syrom podávajte s grilovaným mäsom alebo so šalátom...

Pastiersky koláč s karfiolovou kašou – recept

Výdatné jedlo plné zeleniny, mletého mäsa a zemiakov pripravované v zapekacej mise. Po tomto...

Hovädzie mäso na burgundský spôsob – recept

Pomaly pečené mäso so zeleninou, voňajúce vínom a francúzskymi bylinkami.

Recept na pečené hovädzie rebrá

Mäkké, jemné, v ústach sa rozplývajúce mäso v bohatej, lahodnej omáčke. Príprava si...

Recept na kohúta na víne

Obľúbený francúzsky recept plný vôní byliniek, s ktorým zožnete úspech pri každom...

Recept na kurací koláč

Zmes kuracieho mäsa a zeleniny so smotanou zapečená pod chrumkavým tymianovým cestom.

Domáca omáčka na špagety s mletým hovädzím – recept

Podávajte s akýmikoľvek čerstvo uvarenými cestovinami.

Recept zemiaky au Gratin

Krémová syrová omáčka a jemné zemiaky v tomto klasickom francúzskom jedle spolu vytvárajú...

Najlepšie vegetariánske čili na svete – recept

Toto pikantné vegetariánske čili je hotové za chvíľu a je plné zeleniny, fazule a chuti! Na...

Welšské hovädzie carpaccio s gorgonzolou – recept

Vyskúšajte hovädzie mäso opečené na panvici a nakrájané na veľmi tenké plátky ako...

Recept na plnené papriky

Klasika - papriky plnené mletým mäsom a ryžou poliate ochutenou paradajkovou omáčkou.

Recept na šalát s tortellini

Tohto šalátu s tortellini si budete chcieť pripraviť dvojité množstvo - na druhý deň chutí...

Recept na sladké zemiaky v mikrovlnnej rúre

Keď máte málo času a nechcete zapínať rúru, použite mikrovlnku. Tu je návod, ako si...

Recept na cestoviny s pestom

Cestoviny s pestom sa ľahko pripravujú, ale aj tak sú plné chuti. Chutia dobre teplé aj...

Recept na jednoduchú sekanú

Príprava tejto sekanej vám nezaberie veľa času a pritom je veľmi dobrá.

Pirohy so syrovou-zemiakovou náplňou – recept

Slovenská klasika, ktorá nikdy nesklame a zaručene zasýti.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang