Sendvič Reuben s domácim ruským dresingom – recept
Plátky ražného chleba s hovädzím mäsom, syrom, kyslou kapustou a domácim pikantným ruským...
Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.
Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.
Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.
Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.
Sendvič Reuben s domácim ruským dresingom – recept
Plátky ražného chleba s hovädzím mäsom, syrom, kyslou kapustou a domácim pikantným ruským...
Recept na carne asada
Carne asada je grilované a nakrájané hovädzie mäso, ktoré sa podáva teplé s tortillami,...
Thajské zelené kuracie kari – recept
Urobte dojem na priateľov a rodinu tým, že uvaríte toto voňavé a krémové thajské zelené...
Recept na jednoduché pomarančové kura
Naša jednoduchá pomarančová omáčka na kura má všetky správne chute - trochu sladkú,...
Recept na citrónové kura
Tento recept na kuracie mäso s citrónovou krustou je jednoduchý na prípravu a hotový za pol...
Recept na pečenú brokolicu
Tento recept na brokolicu pečenú v rúre je jednoduchý a univerzálny. Chrumkavé, zlatohnedé...
Recept na hubové rizoto pre labužníkov
Rizoto v talianskom štýle, ktoré sa varí pomaly, ale stojí to za to. Výborne sa hodí ku...
Recept na najlepšiu španielsku ryžu
Tento recept na španielsku ryžu je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný vďaka kombinácii...
Domáce makaróny so syrom – recept
Tieto jednoduché zapekané makaróny so syrom podávajte s grilovaným mäsom alebo so šalátom...
Pastiersky koláč s karfiolovou kašou – recept
Výdatné jedlo plné zeleniny, mletého mäsa a zemiakov pripravované v zapekacej mise. Po tomto...
Hovädzie mäso na burgundský spôsob – recept
Pomaly pečené mäso so zeleninou, voňajúce vínom a francúzskymi bylinkami.
Recept na pečené hovädzie rebrá
Mäkké, jemné, v ústach sa rozplývajúce mäso v bohatej, lahodnej omáčke. Príprava si...
Recept na kohúta na víne
Obľúbený francúzsky recept plný vôní byliniek, s ktorým zožnete úspech pri každom...
Recept na kurací koláč
Zmes kuracieho mäsa a zeleniny so smotanou zapečená pod chrumkavým tymianovým cestom.
Domáca omáčka na špagety s mletým hovädzím – recept
Podávajte s akýmikoľvek čerstvo uvarenými cestovinami.
Recept zemiaky au Gratin
Krémová syrová omáčka a jemné zemiaky v tomto klasickom francúzskom jedle spolu vytvárajú...
Najlepšie vegetariánske čili na svete – recept
Toto pikantné vegetariánske čili je hotové za chvíľu a je plné zeleniny, fazule a chuti! Na...
Welšské hovädzie carpaccio s gorgonzolou – recept
Vyskúšajte hovädzie mäso opečené na panvici a nakrájané na veľmi tenké plátky ako...
Recept na plnené papriky
Klasika - papriky plnené mletým mäsom a ryžou poliate ochutenou paradajkovou omáčkou.
Recept na šalát s tortellini
Tohto šalátu s tortellini si budete chcieť pripraviť dvojité množstvo - na druhý deň chutí...
Recept na sladké zemiaky v mikrovlnnej rúre
Keď máte málo času a nechcete zapínať rúru, použite mikrovlnku. Tu je návod, ako si...
Recept na cestoviny s pestom
Cestoviny s pestom sa ľahko pripravujú, ale aj tak sú plné chuti. Chutia dobre teplé aj...
Recept na jednoduchú sekanú
Príprava tejto sekanej vám nezaberie veľa času a pritom je veľmi dobrá.
Pirohy so syrovou-zemiakovou náplňou – recept
Slovenská klasika, ktorá nikdy nesklame a zaručene zasýti.
© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang