Nadrobno nakrájame šalotku a dáme do rozohriateho hrnca s repkovým olejom, pridáme pokrájanú hlivu kráľovskú a necháme 3 -4 minúty opiecť.
Zohrejeme si biele víno na panvici.
Keď máme šalotku s hlivou mierne opečené, pridáme do toho rizotovú ryžu, ktorú pečieme len jemne do sklovita, zalejeme horúcim vínom a varíme za neustáleho miešania asi 4 minúty.
Pomaly prilievame hubový vývar, ktorý sme si predpripravili s trochou vody, 150 g hlivy kráľovskej a jednej šalotky.
Dochutíme morskou soľou a podchvíľou do rizota dolievame vývar.
Nadrobno nasekaný petržlen pridáme do rizota.
Medzitým si nastrúhame syr pecorino.
Do rizota pridáme maslo, nastrúhaný syr a miešame.
Na záver rizoto môžeme dochutiť morskou soľou a na vrch opäť nastrúhame syr.