Hlivové rizoto

Nadrobno nakrájame šalotku a dáme do rozohriateho hrnca s repkovým olejom, pridáme pokrájanú hlivu kráľovskú a necháme 3 -4 minúty opiecť.

Zohrejeme si biele víno na panvici.

Keď máme šalotku s hlivou mierne opečené, pridáme do toho rizotovú ryžu, ktorú pečieme len jemne do sklovita, zalejeme horúcim vínom a varíme za neustáleho miešania asi 4 minúty.

Pomaly prilievame hubový vývar, ktorý sme si predpripravili s trochou vody, 150 g hlivy kráľovskej a jednej šalotky.

Dochutíme morskou soľou a podchvíľou do rizota dolievame vývar.

Nadrobno nasekaný petržlen pridáme do rizota.

Medzitým si nastrúhame syr pecorino.

Do rizota pridáme maslo, nastrúhaný syr a miešame.

Na záver rizoto môžeme dochutiť morskou soľou a na vrch opäť nastrúhame syr.

Publikované
Kategorizované ako Recepty