Recepty

Študentská pečať (domáca) – recept

V hrnci nad parou vymiešať Ceru, cukor a vajcia do zhustnutia. Za stáleho miešania postupne...

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Na tanier poukladáme stehná,prelejeme omáčkou. Pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu...

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou

Hovädzie mäso podávame preliate pripravenou omáčkou so zeleninou podľa vašej chuti alebo s...

Zelenina a strukoviny, neoddeliteľná súčasť zdravej stravy

Pravdepodobne všetci ľudia dnes vedia, že zelenina je neoddeliteľnou súčasťou zdravého...

Tuniakový tatarák s jahodami – recept

Nadrobno nakrájame tuniaka a jahody.

Grilovaný losos & tagliatelle – recept

V hrnci privedieme vodu do varu, pridáme do nej cestoviny a necháme variť.

Domáca knedľa

Múku vysypeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,...

Slovenská ryža – recept

Ryžu opražte na oleji do hneda. Podlejte vodou, pridajte soľ, zeleninovú koreniacu zmes a...

Hovädzí steak so zeleninou

Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút. Podávame...

Chrumkavé kuracie ražniči

Ražniči podávame so zeleninou, posypané farebným mletým korením a pokvapkané olivovým...

Pohánková kaša s lieskovcami z MioMatu – recept

Raňajky, to je naše. Máme ich naozaj veľmi v obľube a rady si ich dlho vychutnávame. Niekedy...

Domáce “tortilla” chipsy a tie najlepšie zdravé party dipy

Základom dnešnej misie, je výroba domácich “tortilla” chipsov. Tortilla sú v uvodzovkách...

Domáca banánovo – arašidová zmrzlina – recept

Ak potrebujete tip na rýchly, delikátny a ešte aj zdravý dezert, recept na domácu banánovo-...

Pórová polievka s Maggi bujónom a s haluškami – recept

Maslo rozpustíme, pridáme múku a popražíme spoločne dozlatista. Zalejeme studenou vodou,...

Punčová torta – recept

Dotuha vyšľahať 9 bielkov, pridať 9 PL kryšt.cukru a opäť dotuha vyšľahať. Jemne...

Syrové halušky do polievky – recept

Polievky zo slovenskej kuchyne sú známe svojou bohatou chuťou aj sýtosťou. Jednou z...

Pudingové rezy – recept

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, žĺtky, vodu a olej. Múku zmiešame s...

Ryža – recept

1,5 l vody necháme zovrieť,pridáme 3 pol. lyžice oleja, kávovú lyžičku vegety, na drobno...

Jednoduchá sviečková omáčka – recept

Sviečková omáčka patrí k stáliciam slovenskej i českej kuchyne. Tento pokrm je skvelým...

Babičkine buchty – recept

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré 20 minút miesime. Cesto vyvaľkáme na doske na 0,5 cm...

dip-z-camembertu-2

Dip z camembertu – recept

Syr necháme zohriať v rúre na 190 stupňov, asi na 5 minút, keďže potrebujeme, aby zmäkol a...

Mäsové guľky s jemnou bešamelovou omáčkou – recept

Do pomletého mäsa nastrúhame zemiak, aby guľky boli jemné a dochutíme morskou soľou,...

Žĺtkové rezy – recept

Cesto:

Vtáčie mlieko – recept

Dáme variť mlieko, asi tak 1,8 l mlieka (2 dcl budeme potrebovať neskôr). Pridáme cukor, nie...

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang