Hlavné jedlá

Hlavné jedlo býva kľúčovým jedlom dňa, zvyčajne obed alebo večera. Hlavnému jedlu môže predchádzať predjedlo, po ktorom nasleduje polievka a potom dezert.

Obľúbenými hlavnými jedlami sú rôzne omáčky s knedľou alebo klasické halušky s údenou klobásou a kapustou alebo bryndzou. Existuje aj mnoho druhov mäsa s prílohami. Ak držíte diétu, ako hlavné jedlo je možné pripraviť aj šalát, napríklad s kuracím mäsom, dresingom a krutónmi, ála Caesar.

Hlavným jedlom môže byť aj bezmäsité jedlo, napríklad rôzne zapekané syry, cestoviny so syrovými alebo smotanovými omáčkami alebo aj rôzne strukovinové šaláty.

Pri každom hlavnom jedle je dôležité aj pitie, ktoré možno podporiť rôznymi džúsmi, limonádami alebo aj obyčajnou vodou.

Další kategorie

Recept na citrusové kuracie mäso

Tento lahodný recept je hotový za 105 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže...

Recept na kuracie stehná s penne a omáčkou zo cherry paradajok

Tento lahodný recept je hotový za 20 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu...

Recept na pomarančové kurča

Tento lahodný recept je hotový za 20 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu...

Recept na šalát Caprese

Šalát Caprese má svoj pôvod v talianskej Kampánii a svojou farabnosťou a vzhľadom má...

Recept na plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny sú výbornou prílohou k mäsu aj samostatnou pochúťkou.

Recept na organické kukuričné placky s gréckym jogurtom

Výborné placky vhodné ako rýchla večera aj obed. Organické suroviny možno v recepte...

Recept na teplý šalát z indiánskej ryže

Divoká alebo aj indiánska ryža je zdravšou alternatívou ku klasickej ryži. Má menej...

Recept na kuracie nugetky

Kuracie nugetky sú pripravené veľmi rýchlo. Hodia sa k pečeným zemiakom, ryži, šalátom...

Recept na kukuricu s limetkovým maslom

Kukurica je obľúbená letná pochúťka, čo tak vyskúšať ju ochutnať s limetkovým maslom?

Recept na základnú omáčku na pizzu

Pripraviť si domácu omáčku na pizzu vôbec nie je náročné. Nezaberie vám to viac ako 40...

kuracie-filety

Kuracie filety v pivnom ceste – recept

Nakrájame surové nepredvarené zemiaky v šupke a necháme piecť na panvici s repkovým olejom.

Sviečková na smotane – recept

Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny,osolíme, okoreníme...

Nivové kuracie prsia s brokolicou – recept

Kuracie prsia nakrájame na kocky. Z 2 lyžíc oleja a prelisovaného cesnaku vytvoríme zmes,...

Zemiakové pirohy s údeným kuracím mäsom – recept

Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na 0.5cm plát....

Plnená paprika – recept

Uvaríme paradajky. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme...

Milánsky tanier – recept

Vo vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Paradajky a papriku pokrájame na kocky, ktoré sú vo...

Ratatouille – recept

Najprv nakrájame baklažán na kolieska, a kolieska z oboch strán jemne osolíme a necháme...

Baranina s bielou fazuľou – recept

Mäso odblaníme, pokrájame na kocky, osolíme a odložíme asi na hodinu do chladu. Slaninu...

Chutné Kura Kalifornia – recept

Kurčatá rozdelíme na porcie, mäso osolíme. Všetky ostatné suroviny zmiešame a privedieme do...

Marinovaný losos s medovou omáčkou – recept

V tomto recepte je pripravovaný losos Lion na nórsky spôsob. Éterické bylinky, aromatické...

Prepelice a vafle – recept

Táto kombinácia prekvapí Vaše chuťové poháriky. Jemne korenisté cmarové vafle sú vnútri...

Tekvicové gnocchi s gaštanmi a ružičkovým kelom – recept

Keď je vonku zima, napadne sneh alebo husto prší, telo i dušu spoľahlivo zahreje táto...

Štrúdla so syrom a divými brusnicami – recept

Tento recept snúbi tradičný spôsob prípravy štrúdle s použitím netradičných surovín....

Baklažánová panvica s korením – recept

Vydarená kombinácia zeleniny, ktorá jej ľahkou ostrosťou a intenzívnymi koreninami dobyje...

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang